У мерії заявили про самовільні будівельні роботи біля Стрийського парку

4163 0
На вулиці Парковій, 9 ведуться будівельні роботи.
Фото: Любомир Зубач

Фото: Любомир Зубач

У Львові на вулиці Парковій,9 образу біля Стрийського парку проводять будівельні роботи. У міській раді кажуть, що будівництво ведеться без дозвільних документів у пам’ятці архітектури місцевого значення. Про це повідомив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач.

Читайте також: Біля «Чебуречної» у Брюховичах зводять готель без погодження

«На Парковій тривають активні будівельні роботи. Як з’ясувала наша міська інспекція ДАБК, жодних дозволів на такі роботи ніхто не видавав. Містобудівних умов та обмежень на проектування будь-яких будівельних робіт виконком ЛМР не затверджував і у Реєстрі будівельної діяльності дозвільних документів теж жодних», – повідомив Любомир Зубач.

За його словами, будинок за цією адресою є пам’яткою архітектури місцевого значення. Міська інспекція не має повноважень покарати власників будинку, бо це компетенція ДАБІ України, уточнив чиновник.

Львівська міськрада скерує листи в Галицьку окружну прокуратуру Львова та Державну архітектурно-будівельну інспекцію України, щоб припинити будівельні роботи та повернули об’єкт до попереднього стану.

Читайте також: Віллу на Уласа Самчука хочуть перетворити на готель. Візуалізація

Нагадаємо, що у грудні 2020 року біля Стрийського ринку уже почали проводити будівельні роботи. В.о. директора установи «Стрийський парк» Олена Мазурик пояснила, що адміністрація парку лише дала дозвіл на пересування територією малогабаритної техніки задля укріплення будівлі на вул. Парковій,9, що знаходиться впритул до Стрийського парку. За це підприємці проведуть мікоризацію ґрунту, де працювала техніка, та висадять у парку 20 нових саджанців.

«На Парковій, 9 тривають будівельні роботи, що є впритул до Стрийського парку. Підприємцю надали дозвіл із Міністерства культури на проведення протиаварійних заходів. Ситуація полягає у тому, що одна будівля зсувається на іншу, тому підприємцям надали дозвіл на укріплення. Складність полягала у тому, що туди немає, як заїхати техніці, тому ми дали дозвіл їм вивозити ґрунт територією парку», – пояснила тоді Олена Мазурик.

Вілла збудована 1904 року за проектом Наполеона Лущкевича. У 2010-2016 роках кілька разів перебудовувався.

Фото Любомира Зубача

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!