У Міносвіти роз'яснили, як вступити до вишу з закордонним атестатом

843 0
За останніми статистичними даними для складання НМТ зареєструвалися 243 тисячі абітурієнтів, із них 220 тисяч в Україні і майже 23 тисячі – за кордоном.
Фото умовне

Фото умовне

Зареєструватися на національний мультипредметний тест можна з будь-яким набором документів, у разі вступу до вишу з закордонним атестатом документ потрібно буде визнати в України впродовж року. Про це сказав заступник міністра освіти та науки Андрій Вітренко в ефірі телемарафону «Єдині новини», – повідомляє Укрінформ.

«Реєструватися на НМТ можна з будь-яким набором документів, тобто це може бути і паспорт, і навіть ідентифікаційний код – це для тих осіб зробили, які на тимчасово окупованих територіях або у яких, можливо, документи втрачені. Якщо випускник закінчив школу, наприклад, у Польщі, у нього є польський документ про освіту, то після вступу до закладу вищої освіти України протягом одного року можна подати на визнання до ДП «Інформаційно-іміджевий центр» свій атестат про повну загальну середню освіту, його визнати - і жодних проблем не буде», – зазначив посадовець.

Читайте також: Де за кордоном можна скласти НМТ. Перелік міст оновили

Вітренко також зазначив, що за останніми статистичними даними для складання НМТ зареєструвалися 243 тисячі абітурієнтів, із них 220 тисяч в Україні і майже 23 тисячі – за кордоном. Реєстрація для участі в мультипредметному тесті розпочалася 3 квітня і триватиме до 3 травня. 

Нагадаємо, що основна сесія відбудеться з 5 червня до 23 червня, а додаткова – з 11 до 24 липня. Детальніше про умови вступу 2023 читайте в матеріалі.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!