У Мінздоров'я спростували інформацію про спалах гепатиту А у кількох областях

622 0
Спалахом вважають лише ситуацію у Вінницькій області
Фото умовне

Фото умовне

Повідомлення про спалах гепатиту А у 5 областях України не відповідають дійсності. На цьому наголошують у пресслужбі Міністерства охорони здоровʼя України. 

«Спалах захворювання зафіксовано лише на Вінниччині. У решті областей фіксуються лише поодинокі випадки, які не мають спільного епідеміологічного зв’язку. Гепатит А має сезонність та зазвичай проявляється у холодну пору року», – йдеться у повідомленні.

У МОЗ зазначили, що у період з 17 жовтня по 6 листопада на Вінниччині лабораторно підтверджено 245 випадків гепатиту А. Загалом до лікарень потрапили 182 пацієнти. 

Читайте також: Яка ситуація на Львівщині з ГРВІ, грипом та коронавірусом

«Наразі 128 людей вже пройшли лікування та виписані, ще 54 пацієнти залишаються у медзакладах. Нині на Вінниччині триває вакцинація осіб, які контактували із хворими на гепатит А, а також медиків, працівників “екстренки” та інших фахівців, які залучені до ліквідації спалаху», – пояснили у відомстві.

Нагадаємо, у Львівській області ситуація із гепатитом А наразі контрольована, однак від початку року в області захворювання діагностували у 19 осіб. Серед них було 5 дітей.

Тетяна Дзяма

______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!