Яка ситуація на Львівщині з ГРВІ, грипом та коронавірусом

1260 0
Майже половина хворих ГРВІ – діти різного віку.
Фото умовне

Фото умовне

У Львівській області упродовж минулого тижня зменшилась кількість хворих на гострі респіраторні вірусні інфекції. Про це інформують у Львівському обласному лабораторному центрі контролю та профілактики хвороб.

Від 30 жовтня до 5 листопада зареєстровано 10 288 випадків ГРВІ проти 10 689 випадків за попередній тижденю, зниження захворюваності на 3,8%», – йдеться у повідомленні. 

Близько половини хворих – 49% – діти до 17 років. 

Читайте також: Що робити, якщо у лікарнях відмовляються надавати безкоштовні медичні послуги чи вимагають грошей. Пояснення

Водночас випадку грипу у Львівській області наразі не зареєстровано. Проти захворювання від початку епідсезону вакцинувалось 4 757 людей.

Щодо коронавірусу, то упродовж минулого тижня на Львівщині захворіли 438 людей. Летальних випадків не зареєстровано. На стаціонарному лікуванні у медзакладах перебувають 68 пацієнтів.

Медики нагадують, що при перших ознаках застуди варто залишатись вдома, а у разі необхідності виходити у громадські місця, потрібно одягати маску.

Нагадаємо, раніше Tvoemisto.tv повідомляло, що обовʼязковий масковий режим можуть ввести лише після рішення комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Натомість зараз діють лише рекомендації.

Тетяна Дзяма

______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!