У МОЗ хочуть вакцинувати 70% населення до Дня незалежності

1700 0
Спершу провакцинують 600 тисяч осіб з різних регіонів.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Згідно з Національним планом вакцинації, планують щепити 70% населення до Дня незалежності України. Першим етапом роботи вакцинальних центрів буде щеплення людей, які записалися на вакцинацію через додоток «Дія». Це близько 600 тисяч осіб з різних регіонів країни. 

Далі щепитимуть людей від 18 до 59 років, колив наявності буде достатня кількість вакцини. 

Читайте також: На «Арені Львів» планують облаштувати великий центр вакцинації

Для досягнення щеплень у розмірі 70% населення потрібно збільшувати інфраструктуру й напрацьовувати відповідну систему роботи центрів, де можна буде вакцинувати людей. Першими до ініціативи створення таких центрів долучилися у Києві, Львові та Одесі. 

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко зазначив, що Центри мають бути прив'язані до конкретного закладу охорони здоров’я. Спершу треба визначити, якого типу буде центр вакцинації, також сформувати команду і керівника.  

За словами заступника голови Львівської ОДА Івана Собко, вже наступного тижня потрібно представити детальний план роботи Центрів, щоб у червні розпочати запис людей. 

«Очікувана дата початку роботи центрів за прогнозами МОЗ -  5-6 червня, але це залежить, звичайно ж, від стану організації роботи на місцях», – каже Іван Собко. 

Читайте також: Сьгодні Львівщина отримає більше 16 тисяч доз вакцини Coronavac. Кого нею вакцинуватимуть 

Нагадаємо, що можливість відкриття вакцинального центру планують на «Арені Львів», однак також розглядають альтернативні варіанти розміщення центрів у різних районах Львова. 

 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!