У МОЗ пропонують призначати таблетки замість уколів

2118 1
У МОЗ кажуть, що у більшості випадків немає значення, в якій формі діюча речовина потрапить в організм.
Фото: medaboutme

Фото: medaboutme

Міністерство охорони здоров’я виставило на громадське обговорення проект наказу про застосування таблеток замість уколів, якщо вони мають рівнозначну дію. 

Читайте також: МОЗ оновило список безкоштовних «Доступних ліків». Перелік

«У всьому світі більше 50% всіх лікарських засобів прописуються, відпускаються або продаються неналежним чином, свідчать дані Всесвітньої організації охорони здоров’я. Одним з таких прикладів є надмірне використання ін'єкцій, коли більш доречно приймати ліки перорально. Це свідчить про те, що міф, ніби уколи більш дієві, аніж пігулки, поширений не лише в Україні. Насправді у більшості випадків немає значення, в якій формі діюча речовина потрапить в організм», — йдеться в повідомленні МОЗ.

Читайте також: Чим можна запивати ліки. Роз’яснення МОЗ

Надавати пріоритет неін’єкційним формам ліків пропонують відповідно до рекомендацій ВООЗ. Як додає очільниця МОЗ Уляна Супрун, ін’єкції справді необхідні лише в окремих випадках: невідкладні стани, знепритомнення пацієнта чи введення інсуліну. Крім цього, використання таблеток замість уколів дозволить знизити страх у дітей, уникнути поранень голкою у лікарів та зменшити кількість сміття.

 


Читайте також:
22 Травня, 2019 10:53
дохтір Мабуть, фарм лобі, яке репрезентує шановна пані Уляна, має більшу потребу власне пігулки, а не ін'єкції, продавати :)
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!