У МОЗ розповіли, яка ситуація з вакцинами від грипу та їх особливості. Що варто знати

664 0
Цього сезону вакцини будуть захищати проти чотирьох штамів вірусу.
Фото умовне

Фото умовне

Понад 114 тисяч доз вакцини від грипу вже відправили до українських аптек. Препарати пройшли відповідні дозвільні процедури. Ще більш ніж 150 тисяч надійдуть у продаж найближчим часом. Про це розповіли у пресслужбі Міністерства охорони здоровʼя.

«Готуємося протидіяти сезонним хворобам і закликаємо всіх чинити так само. Починати варто з найефективнішого захисту – вакцинації проти грипу. ВООЗ щороку оновлює рекомендації щодо складу вакцини окремо для південної та північної півкуль», – йдеться у повідомленні.

Цього сезону вакцини для північної півкулі будуть захищати проти чотирьох штамів вірусу:

  •  A/Victoria/4897/2022 (H1N1) pdm09;
  •  A/Darwin/9/2021 (H3N2);
  •  B/Austria/1359417/2021 (лінія B/Victoria);
  •  B/Phuket/3073/2013(лінія B/Yamagata).

У МОЗ наголошують, що вакцини надходять у продаж лише після позитивного висновку про відповідність вимогам державних і міжнародних стандартів.

«Одна з вакцин – корейського виробництва – пройшла державний контроль якості і вже надійшла до аптек. Ще одна – французька – перебуває на лабораторному контролі Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками та очікується в продажу найближчим часом», - кажуть у відомстві.

Читайте також: Що робити, якщо у лікарнях відмовляються надавати безкоштовні медичні послуги чи вимагають грошей. Пояснення

Додамо, щороку в Україні реєструють майже 6 млн інфекційних захворювань, 98% з них припадає на грип та ГРВІ. Зростання захворюваності очікують вже на початку жовтня.

Нагадаємо, на Львівщині зростає кількість хворих на коронавірус. Лише упродовж останнього тижня медики лабораторно підтвердили 188 випадків COVID-19. Натомість ще тиждень тому таких випадків було 72.

Тетяна Дзяма

_______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!