У МОЗ розповіли, які можуть бути зарплати у медиків «швидкої» наступного року

3738 0
Міністр Степанов озвучив цифри, що пропонуватимуть закласти у держбюджеті на 2021 рік.
Фото: ua-news.liga.net

Фото: ua-news.liga.net

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час щоденного брифінгу розповів про розрахунки заробітної плати працівників швидкої допомоги, що МОЗ пропонуватиме закласти під час ухвалення державного бюджету на 2021 рк.

Читайте також: На Львівщині від коронавірусу помер ще один медик

Зараз, за словами міністра, середня зарплата фельдшера екстреної меддопомоги становить 6 тис. гривень. МОЗ пропонуватиме закласти в бюджеті на наступний рік суму з розрахунку зростання зарплати фельдшерів до 14-16 тис. гривень.

Водіям «швидкої» МОЗ пропонуватиме збільшити зарплату до 10-11 тис. гривень, диспетчерам – до 12-13 тисяч. Щодо лікарів, то, за словами Максима Степанова, МОЗ пропонуватиме збільшити їм зарплату до 20-22 тис. гривень.

Читайте також: Реформування екстреної допомоги. До яких пацієнтів не виїжджатиме швидка

Міністр додав, що сьогодні в Україні в галузі екстреної меддопомоги працюють 40 тисяч медиків. За його словами, фінансування медицини в Україні із 1 липня збільшили на 40%, тож уже у вересні зарплата медиків мала би зрости.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!