У МОЗ завищили статистику померлих від Covid-19 за березень майже вдвічі

3362 0
Згідно з даними МОЗ, станом на вечір останнього дня березня в Україні померло 17 людей.
Фото: Freepik

Фото: Freepik

Державна служба статистики оприлюднила офіційні дані про смертність в Україні за січень-березень 2020 року. Так, за березень 2020 року від коронавірусу офіційно померли дев’ять людей, а від пневмонії і грипу – 648. Про це свідчать дані про, які опублікували в п’ятницю, 3 липня.

Водночас увечері 31 березня Міністерство охорони здоров’я опублікувало дані про кількість померлих від коронавірусу. Вони не збігаються із тими, що подають у Держстаті. Згідно з даними МОЗ, станом на вечір останнього дня березня в Україні померло 17 людей.

Читайте також: Вражені Covid-19 легені помітні неозброєним оком. Патологоанатом про те, що показує розтин інфікованих

Найчастіше люди помирають від хвороб системи кровообігу. Від них померли 101 633 людини, у тому числі від ішемічної хвороби серця – 69 976 людей.

Інфекційні і паразитарні хвороби стали причиною смерті 2 032 людей, серед них туберкульоз – 892, від СНІДу померли 860 українців.

Читайте також: Що насправді відбувається з ПЛР-тестами у Львові. Розмова з керівником обласного лабораторного центру

Через злоякісні новоутворення (тобто рак) померли 19 711 людей, а грип та пневмонія офіційно стали причиною смерті 1 974 людей (у тому числі, у березні – 648, у січні – 621).



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!