Київ

У музеї просто неба в Пирогові реконструювали центральний вхід

972 0
Новий вхід розробили з урахуванням ландшафтних особливостей музею
Фото: МКІП

Фото: МКІП

У Національному музеї народної архітектури та побуту України запрацював реконструйований центральний вхід. Про це повідомляє МКІП.

У Національному музеї народної архітектури та побуту України реконструювали центральний вхід до музею, що був збудований ще в 70-х роках минулого століття.

Новий вхід розробили з урахуванням ландшафтних особливостей музею та туристичних запитів відвідувачів з України й світу.

Реконструкція центрального входу до музею стала першим етапом реалізації великомасштабної державної програми «Магніти України».

2020 року Національний музей народної архітектури та побуту України став одним із 4 учасників цієї програми.

Нагадаємо, у лютому Північний апеляційний господарський суд дозволив забудову біля музею в Пирогові. СТОВ «Агрокомбінат «Хотівський» планує забудувати ділянку площею 16,0345 га по вул. Академіка Заболотного, оскільки на неї вже видані Містобудівні умови та обмеження (МУО) на будівництво висотного ЖК.

При цьому, як стверджують активісти, документи видані під нечинний договір оренди, який, до того ж укладений для товарного сільськогосподарського виробництва.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!