Політична реклама

У найближчі роки у Львові поглибиться проблема дефіциту місць у дитсадочках

1346 0
У найближчі два роки у Львові очікується збільшення народжуваності дітей та поглиблення проблеми дефіциту місць у дитсадках.

Такі результати демографічного прогнозу Львова озвучила провідний науковий співробітник Інституту демографічних та соціологічних досліджень НАН України Наталія Левчук.

За її словами, проведений аналіз виявив у Львові такі проблеми – гострий дефіцит місць у дошкільних навчальних закладах, недоукомплектація класів у школах та гострий дефіцит робочих місць із гнучким графіком роботи для жінок з малолітніми дітьми.

Зважаючи на те, що за останні 10 років народжуваність у місті виросла на чверть, а кількість дитсадків лише на п’ять одиниць, у місті є переповнені групи у дитячих садках.

157 дітей претендує на 100 місць у 2010 році, цей рівень значно вищий, ніж в середньому в Україні.

У найближчі два роки слід очікувати подальшого збільшення кількості дітей дошкільного віку. Проблема дефіциту місць у дитячих садках буде зберігатися і навіть поглиблюватися.

Соціолог відзначила, якщо у дитячих садках Львова дефіцит місць, то в школах, навпаки, є брак дітей та недокомплектація класів.

Джерело: Zik


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!