В Україні фіксують рекордний рівень споживання електрики. Людей просять економити

523 0
Ощадливо використовувати електрику просять і побутових споживачів, і бізнес.
Умовне фото

Умовне фото

У вівторок, 9 січня, в Україні вже зранку зафіксовано рекордний за цей опалювальний сезон рівень споживання електроенергії. Енергетики намагаються уникнути дефіциту без застосування аварійної допомоги від енергосистем інших країн. Про це повідомили в «Укренерго».

«Зараз особливо важливо ощадливоп споживати електроенергію.  Заощаджувати електроенергію можна з користю для свого гаманця. Достатньо уважно поставитись до своїх споживацьких звичок. Ця схема працює і для великих споживачів, і для малих», – йдеться у повідомленні. 

Магазинам та торгівельним центрам рекомендують з 9:00 до 19:00 вимикати вивіски та зменшувати яскравість освітлення вітрин.

А побутовим споживачам радять перенести домашні вправи з праскою, електроплитою та пилосмоком на вечірні години після 19:00 та, за можливості, на вихідні дні. Або ж не вмикати одночасно кілька потужних електроприладів, на виході з кімнати вимикати світло.

Як ще економити електроенергію:

  •  вимкніть «зайве» світло в приміщеннях;
  •  не вмикайте вдома одразу кілька потужних приладів (наприклад, бойлер, пральну машину та праску). А на роботі, в обідню перерву, не вмикайте разом чайник та мікрохвильову піч;
  •  вимкніть кондиціонери та обігрівачі, якщо температура повітря в приміщенні комфортна;
  •  витягніть зарядні пристрої з розеток, якщо вони вже зарядили ваші ґаджети.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтервʼю німецьким журналістам сказав, що Україна намагається щонайкраще захистити свої електростанції від обстрілів, але готується до найгіршої зими в історії. Tvoemisto.tv запитало у виконавчого директора асоціації «Енергоефективні міста України» Святослава Павлюка про те, що ускладнює ситуацію в енергосистемі та чим можуть допомогти в цій ситуації пересічні українці. Детальніше тут.

Тетяна  Дзяма

____________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!