У пам'ятках Львівської галереї мистецтв осушують стіни завдяки унікальному обладнанню

1546 0
Вартість проєкту становить понад 3 мільйони гривень.
Фото: ЛНГМ ім. Б. Возницького

Фото: ЛНГМ ім. Б. Возницького

У трьох будівлях Львівської національної галереї мистецтв встановили новітні прилади осушування стін у підвальних залах. Нове обладнання дасть можливість використовувати нижні приміщення у Палаці Потоцьких (Львів, вул. Миколи Коперника, 15), Палаці Лозинського (Львів, вул. Василя Стефаника, 3) та Монастирі Капуцинів (смт. Олесько).

Монастир Капуцинів (смт. Олесько)

Незабаром на цих площах (майже 3 тис. метрів кв.) зможуть експонувати нові виставки, безпечно зберігати вимогливі до температурно-вологісного режиму фондові предмети, такі як графіка та живопис, а ще зможуть прихистити колекції з музеїв інших регіонів України, яким загрожує руйнування через військові дії Росії.

Вартість проєкту становить понад 3 мільйони гривень. Його вдалося реалізувати завдяки співпраці Галереї з благодійними фондами ALIPH та «Підгорецький замок». До речі, обладнання змонтувала команда швейцарської фірми Biodry в Україні, яка передислокувала свій офіс до Львова.

Цю технологію Biodry використовували на таких знакових об’єктах як Софія Київська та Києво-Печерська Лавра, а також у замках Мальборк (Польща), музеї Освенцим (Польща), замку Бран (резиденція графа Дракули в Румунії), замку Мазіно (Італія) та інших.

Загалом вже понад 4500 об’єктів у всьому світі вдалося врятувати за допомогою цієї технології Biodry.

Фото Галереї мистецтв

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!