У Польщі все більше людей підтримують відправку своїх військ в Україну

925 0
Ідею відправлення військ до України підтримують 9,4% громадян Польщі.
фото умовне

фото умовне

У Польщі стала більш популярною ідея відправлення своїх військ до України. Зокрема у країні стали більш прихильні до можливості дозволити польським громадянам брати участь у бойових діях російсько-української війни. Про це свідчать дані опитування United Surveys «Яку допомогу Польща повинна надати Україні», передає польське видання RMF24.

В опитуванні йдеться, що ідею відправлення військ до України підтримують 9,4% громадян Польщі, тоді як у 2023 році таку ідею не підтримав ніхто.

За дозвіл польським громадянам брати участь у бойових діях висловилися 27% респондентів, тоді як минулого року їх було 3,4%.

Читайте також: У Польщі пояснили, чому не збили російську ракету

Найбільше поляки підтримують надання гуманітарної допомоги Україні (75%). Ще 67,6% виступають за надання Силам оборони України військового спорядженням: амуніції, особистої зброї чи гранатометів. За надання важкої техніки, включно з танками й літаками, висловилися 54,1% опитаних.

Додамо, що зростання підтримки ідеї відправлення військ до України польські експерти називають «ефектом Макрона», який неодноразово висловлювався про це.

Нагадаємо, під час неформального саміту у Парижі щодо війни в України президент Франції Еммануель Макрон допустив можливість введення західних військ в Україну. Також про це ж висловився прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо – декілька країн-членів НАТО і ЄС розглядають можливість відправки солдатів в Україну на двосторонній основі.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!