У Польщі пояснили, чому не збили російську ракету та закликали рф до пояснень та припинення війни

2110 0
Ракета пробула в просторі Польщі надто короткий час і не була в радіусі дії наземної бойової зброї.
фото умовне

фото умовне

Командування Збройних сил Польщі не ухвалювало рішення збити російську ракету, яка порушила повітряний простір країни зранку 24 березня. Польські військові кажуть, що знали, що ракета не летітиме вглиб їхньої країни. А дипломати Польщі заявили, що вимагатимуть від рф пояснень щодо цієї ситуації. Про це йдеться в заявах Оперативного командування Збройних сил Польщі та Міністерства закордонних справ Польщі.

Речник Оперативного командування Яцек Горишевський зазначив, що ракета увійшла в польський повітряний простір о 4:23 ранку, рухалася зі швидкістю майже 800 кілометрів за годину на висоті 400 метрів. Через 39 секунд вона вилетіла з території Польщі.

«Весь час перебування в нашому просторі вона, звісно, ​​перебувала під радіолокаційним спостереженням. Ми знали її траєкторію, напрямок. І ми очікували, що вона піде з нашого простору, і це сталося», – сказав Горишевський.

Читайте також: ПвК «Захід» збили вісім ракет та сім «шахедів», як летіли, зокрема, на Львівщину

Він додав, що не було жодного рішення та дозволу збити цю ракету, адже військові знали, що вона не летіла вглиб території Польщі. Окрім того, за словами речника командування, ця ракета пробула в просторі Польщі надто короткий час і не була в радіусі дії наземної бойової зброї, тому про збиття не йшлося.

Зокрема, МЗС Польщі заявило, що вимагатиме від рф пояснень через чергове порушення повітряного простору, та закликало росію припинити терористичні повітряні атаки на жителів і територію України та закінчити війну. Польща також засудила всі форми тероризму та спроби силового перегляду кордонів.

Нагадаємо, під ранок 24 березня під час повітряної атаки росіян на Україну одна крилата ракета залетіла на територію Польщі і перебувала у небі над країною 39 секунд. Метою завданих ударів були населені пункти, розташовані на заході України. російські окупанти завдали масованого ракетного удару по Україні. Ворожі «шахеди» та ракети атакували обʼєкт критичної інфраструктури у Львівській області. Зокрема, під час повітряної тривоги, яку оголошували 24 березня о 09:31, ворог з МіГ-31К вдарив по Львівській області «кинджалами».

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!