«Світ перевернеться». Притула сказав, коли прибудуть «народні Байрактари» та на що витратять 600 млн грн

2396 0
На безпілотниках будуть спеціальні наліпки «народні Байрактари» і про їх роботу по ворожих цілях у Генштабі звітуватимуть окремо.
Фото: Facebook

Фото: Facebook

Ведучий, громадський діяч та волонтер Сергій Притула повідомив, коли Україна може отримати три безпілотники «Bayraktar», на які українці зібрали 600 мільйонів гривень та які у результаті компанія-виробник «Baykar» вирішила подарувати ЗСУ. Про це Притула повідомив в інтерв’ю «Суспільне», про що написав у Telegram.

З його слів, безпілотники зараз на виробництві та готуються до відправки в Україну, очікують наприкінці літа. Крім того, на них будуть наліпки «Народний Байрактар». Відтак, у зведеннях і відео на офіційних ресурсах Генштабу та Міноборони будуть вказувати, що це працюють по цілях ворога саме «народні Байрактари».

Читайте також: Українці за три дні зібрали 600 млн грн на «байрактари» для ЗСУ

Щодо зібраних українцями 600 мільйонів гривень, Притула сказав, що вже визначено, на що витратять кошти, проте поки що не оголошують з міркувань безпеки.

«Вже є конкретика, на що саме підуть гроші. За декілька тижнів ми розкриємо і покажемо, що це. Зараз, на жаль, не можемо з міркувань безпеки. Зараз тривають процеси узгодження і оформлення документів. Має пройти тендер. На це треба певний час», – написав волонтер.

Він також зауважив, що на зібрані українцями гроші потрібно було купити щось дійсно важливе для української армії на глобальному рівні, щоб ця техніка «робила смерть ворогам у величезних масштабах». Відтак, радилися з військовими та Міноборони, як використати гроші, адже саме армії це має допомогти.

Також в інтерв'ю Сергій Притула додав, що «коли ви дізнаєтеся, що ми купили, у вас світ перевернеться».

Нагадаємо, упродовж трьох днів фонд Сергія Притули назбирав кошти на чотири безпілотники «Байрактар», які збираються закупити для Повітряних сил ЗСУ.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!