У понеділок для проїзду планують відкрити одразу дві вулиці у Львові

16298 0
Для проїзду приватного транспорту відкриють частину вул. Бандери та вул. Хмельницького повністю.
Фото до реконструкції: Тарас Бабенчук

Фото до реконструкції: Тарас Бабенчук

У понеділок, 23 серпня, для проїзду транспорту повністю відкриють вул. Богдана Хмельницького та частину вул. Степана Бандери – від вул. Генерала Чупринки до вул. Євгена Коновальця. Про це повідомили у ЛКП «Львівавтодор».

Зокрема, на вул. Хмельницького замінили всі комунікації, постелили дорожнє покриття, облаштували нові тротуари, велодоріжки, острівці безпеки, кишені для паркування, зупинки для громадського транспорту. Ремонт цієї вулиці на ділянці від вул. Промислової до вул. Липинського тривав два роки. Загальна вартість ремонту 175,4 млн грн. Виконало роботи ТзОВ «Онур».

Читайте також: Десятки паркомісць і звужена проїзна частина. Якою буде вулиця Бандери після реконструкції

«Після відкриття вул. Хмельницького ще будуть проводити незначні роботи на бічних вулицях, зокрема на вул. Кукурудзяній», – цитує речника ЛКП «Львівавтодор» Олексія Хміля пресслужба ЛМР.

Також із 23 серпня для проїзду приватного транспорту відкриють частину вул. Бандери – від вул. Генерала Чупринки до вул. Коновальця. Натомість ремонт всієї вулиці планують завершити до кінця року.

Читайте також: Чому у Львові не відремонтували вулицю Залізничну, якою тепер об'їжджають Шевченка

Нагадаємо, що ескізний проєкт реконструкції вулиці розробив комунальний «Інститут просторового розвитку», а робочий проєкт – ТзОВ «Трамдорпроект». Роботи виконує ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл», загальна вартість становить понад 209 млн грн. 

На перетині вулиць Чупринки та Степана Бандери має бути пересідання між різними видами транспорту (трамвай, автобус, велосипед). Там облаштують велостійки для приватних велосипедів, озеленять територію, встановлять лавки та облаштують місця для очікування транспорту.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!