У прямому ефірі Reuters із Майдану в Києві прозвучав гімн СРСР

2181 0
Не виключено, що хтось із гостей готелю «Україна», де встановлена камера «Reuters», міг включити гімн Росії.
Фото: agoda.com

Фото: agoda.com

Під час прямої трансляції «Reuters» із Майдану Незалежності у Києві пролунав гімн СРСР. Продюсер «TV Reuters» в Україні Сергій Каразій повідомив, що камера працює в автоматичному режимі, без оператора, тому агенство не може контролювати те, що відбувається та звучить у кадрі.

«Трансляція з Майдану привернула багато уваги. Декого навіть збентежила... Думаю, варто розповісти, «як воно працює». «Reuters» є найбільшою в світі агенцією новин, на сервіс якої підписані тисячі видань по всьому світу. Серед них близько 800 телеканалів і кілька тисяч онлайн-медіа. Україна є зараз темою номер один в новинах вже протягом кількох тижнів. Редактори хочуть показати своїм читачам/глядачам, як ця Україна виглядає», – каже він.

Читайте також: У Львові затвердили план дій у разі військової загрози з боку Росії

Пряму трансляцію з Майдану запустили п’ять днів тому. Сергій Каразій не виключає, що вчора ввечері, 15 лютого, хтось із гостей готелю «Україна», де встановлена камера «Reuters», міг включити гімн Росії.

«За те, що відбувається в кадрі, ми, зрозуміло ж, не можемо нести відповідальність. Якщо в кадрі трапиться ДТП – то це не наша провина. Так само ми не можемо контролювати звуки великого міста. Не виключаю, що на одному з сусідніх балконів хтось міг включити і гімн Росії. Там багато іноземців», – додає він.

Нагадаємо, що сьогодні, 16 лютого, в Україні запроваджений та вперше відзначають День єднання. 14 лютого президент Зеленський підписав відповідний указ із метою посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз, інформаційно-пропагандистського, морально-психологічного тиску на суспільну свідомість. Ідея запровадити День єднання виникла у президента на початку лютому через те, що була інформація про те, що 16 лютого Росія може здійснити повномасштабне вторгнення в Україну. Програму заходів Дня єднання у Львові дивіться за посиланням.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!