Що робив у Львові Зеленський та які активи задекларував директор «Львівводоканалу». Підсумки доби

1355 0
Нині 24 лютого та ДРУГА РІЧНИЦЯ ГЕРОЇЧНОГО ПРОТИСТОЯННЯ АГРЕСІЇ РФ.
ФОТО: Андрій Садовий/Facebook

ФОТО: Андрій Садовий/Facebook

Акцент дня: Майже мільйон грн зарплати та 900 тис. доларів активів. Декларація керівника «Львівводоканалу». Дмитро Ванькович обіймає посаду директора комунального підприємства із 2019 року, проте нещодавно його відсторонили від виконання обов’язків.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 84 бойових зіткнення, найбільше на Мар’їнському напрямку – 44. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 10 районах зосередження особового складу та 3 – по зенітних ракетних комплексах противника. Уражено  пункт управління, 3 артилерійських засоби, склад боєприпасів та 2 ворожих РЛС ЗРК «Бук-М3».

Уночі російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши БпЛА типу «Shahed». Силами протиповітряної оборони було знищено всі 12 дронів-камікадзе.

Також українські військові збили ще один російський літак А-50.

Читайте також: Рада ухвалила законопроєкт про демобілізацію строковиків. Що він передбачає. Документ містить норму про відстрочку на 12 місяців.

Та: Головком і міністр оборони відвідали Рекрутинговий центр у Львові. Тут можна отримати всю інформацію про вакансії, умови служби, перспективи кар’єри та освіти у війську.

А також: Львівський прикордонний загін шукає фахівців на військову службу. Перелік вакансій. Можна приєднатися і в межах мобілізації, і за контрактом.

Тема дня: День у Львові: зустріч Зеленського, засідання уряду і делегація на кордоні. Президент України Володимир Зеленський 23 лютого із робочою поїздкою перебував у Львові – тут він зустрівся із прем’єр-міністеркою Данії Метте Фредеріксен. Також на Львівщині відбулося виїзне засідання Уряду, а увечері українська делегація прибула на кордон з Польщею, щоб зустрітися із польськими урядовцями. Tvoemisto.tv зібрало ключові події дня.

Ключові події:

1. Байден оголосив понад 500 нових санкцій проти рф. Ці санкції стосуватимуться російського фінансового сектору, військово-промислової бази, закупівельних мереж і людей, які ухиляються від санкцій на багатьох континентах.

Читайте також: До Львова прибув лідер більшості сенатор США Чак Шумер. Його супроводжує посол США в Україні Бріджит Брінк;

2. Українська делегація приїхала на кордон з Польщею, але зустріч так і не відбулася. Польські урядовці на кордон не приїхали.

На цю ж тему: Українські фермери привезли на кордон з Польщею техніку, знищену обстрілами. Техніку підписали табличками із вказівками, з якої вона області та кому належала.

Та: У Польщі знову висипали з вагонів на землю зерно. Вантаж прямував транзитом до Німеччини;

3. Власники пошкодили пам’ятку на площі Ринок. Суд зобов’язав її відновити. Уже тривають роботи щодо комплексного вивчення геології, археології та інженерних особливостей будівлі.

Читайте також: У Львові триває самовільне будівництво поблизу старого заводу. Що відомо. Міська інспекція ДАБК вже задокументувала факт.

Та: Будинок Саксаганського, який постраждав від російського обстрілу, планують відреставрувати. Вартість робіт 12,6 млн гривень;

4. За 100 млн гривень на Львівщині планують продати базу відпочинку у заповіднику. Йдеться про чотири будівлі загальною площею 2000 м кв, які розташовані на 7 га землі.

Читайте також: На Замарстинівській будівлю таки перероблять під торговий комплекс. Забудовник змінив проєкт. Торік проєкт реконструкції мав дещо інший вигляд, а зараз забудовник його відкоригував.

Та: Готель «Україна» на Майдані Незалежності в Києві планують продати за 1 млрд грн. Аукціон планують провести наприкінці літа.

Також збираються продати готель «Козацький» на Майдані;

5. У КМДА повідомили, коли почнуть записувати дітей у перші класи. Документи прийматимуть не тільки особисто, а й в електронному вигляді чи поштовими листами.

Читайте також: Які послуги є безкоштовними у медичних закладах Львова. Перевірити своє здоров’я безоплатно може будь-яка людина, яка підписала декларацію з лікарем.

Та: Де у Львові є відновлені укриття. Перелік місць.

Погода у Львові: У Львові температура підніметься до 16 градусів тепла. 24 лютого місцями невеликий дощ. Удень 10 – 15° тепла. 25 лютого вночі невеликий дощ, вдень без істотних опадів. Температура уночі 4 – 9° тепла, вдень 11 – 16°.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!