У приміщенні колишньої лікарні на Львівщині розмістять евакуйованих людей з психічними розладами

2669 0
Розмістити у будівлі планують близько 100 осіб як евакуйованих з інших областей, так і мешканців Львівщини.
Фото: ЛОВА

Фото: ЛОВА

У приміщенні колишньої психіатричної лікарні «Заклад», що у Тростянецькій громаді, планують розмістити близько 100 людей з психічними розладами, які перебувають у медзакладах в регіонах, де ведуться бойові дії. Також йдеться про розміщення мешканців Львівщини. Будівля готова на 70% для прийняття пацієнтів. Про це повідомили у Львівській ОВА.

Згідно із запитом Мінсоцполітики, пацієнтів із медзакладів соцзахисту з передової розміщують у відповідні установи, найкраще пристосовані для надання медичних і соціальних послуг, в областях, де не ведуться активні бойові дії. Загалом переселення потребують майже 4000 осіб.

Читайте також: У школах Львова проживає ще 250 переселенців. Коли і куди їх відселять

Приміщення у селі Заклад перебуває у власності Тростянецької громади. До кінця липня його передадуть в оренду Львівській ОВА. Відтак, створений заклад стане філією Грушківського психоневрологічного інтернату. Перших пацієнтів сюди заселять на початку серпня.

Читайте також: Психіатрична лікарня у Львові заповнена майже на 100%, але невдовзі знову будуть резерви

У ЛОВА зазначають, що на утримання закладу до кінця року в обласному бюджеті передбачено 11 млн грн. Ці кошти використають на оплату заробітної плати персоналу, житлово-комунальних послуг, харчування та інших потреб пацієнтів.

Нагадаємо, що раніше КНП «Львівська обласна психіатрична лікарня «Заклад» реорганізували та приєднали до Львівської обласної психіатричної лікарні.

Від початку російського вторгнення Львівщина прийняла 225 пацієнтів з Бахмутського психоневрологічного інтернату, 221 з яких вдалося скерувати на лікування за кордон. Окрім того, у закладах соцзахисту Львівщини зараз перебувають 106 пацієнток зі Слов’янського психоневрологічного інтернату.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!