Київ

У приміщенні, що належить київському депутату, руйнується мозаїчне панно

911 0
Власником приміщення є депутат Київради Ігор Баленко
Фото: Анна Єгорова / Facebook

Фото: Анна Єгорова / Facebook

В Києві у приміщенні кафе заводу «Електронмаш», який нещодавно придбав депутат Київради Ігор Баленко, руйнується мозаїка авторства Олени Гнєдаш, учениці Тетяни Яблонської. Про це повідомила містянка Анна Єгорова.

Вона зазначила, що мозаїка вже почала обсипатися. За її словами, минулого року була створена відповідна петиція, однак вона не набрала навіть третини потрібних голосів.

На допис Анни Єгорової відгукнулася депутатка Київради Ксенія Семенова.

«Електронмаш викупив мій колега і підприємець Баленко. Він схожий на людину, яка розуміє цінність мистецтва. Поговорю з ним обов‘язково про це», — написала депутатка.

Як ми писали, Фонд державного майна 29 травня  провів аукціон з продажу заводу «Електронмаш». Переможцем стало ТОВ «Інком Рент» з пропозицією у 120,8 млн грн.

За даними «Опендатабот», ТОВ «Інком Рент» засновано 5 липня 2018 року, директором компанії є Людмила Труфанова, 60% компанії належить ТОВ «Компанія з управління активами «Аріво ессет менеджмент», а 40% належить ТОВ «Платес-1».

За даними Youcontrol власником компанії є КУА «Аріво Ессет Менеджмент» (60%) та ТОВ «Платес-1» (40%). Остання входить до фінансової групи депутата Київради від фракції «Європейська солідарність» та ексвласника мережі магазинів «Фуршет» Ігоря Баленка.

Чи не єдина цінність, яка залишилась на заводі, – це вітражі Олени Гнєдаш у будинку культури заводу. У вересні 2021 року Київрада внесла їх у перелік зі 119 об’єктів культурної спадщини столиці ХІХ-ХХ століття, на проведення реконструкції та капітального ремонту яких вводиться мораторій. Потім восени 2021 року будинок культури кілька разів горів, але вітражі були майже не ушкодженими. 

Нагадаємо, на ВДНГ знищили унікальну мозаїку з пожежниками, яка розміщувалась в інтер'єрі павільйону протипожежної безпеки. Після розголосу керівництво Експоцентру провело нараду з колегами з Головного управління ДСНС України, на якій було прийнято рішення про відновлення панно в його первісному вигляді.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!