У притулку Домажир волонтери облаштували житло для ведмедів. Фоторепортаж

4403 0
Через ремонтні роботи для відвідувачів доступна лише частина притулку. Відкрити «Домажир» повністю планують 11 липня.
Фото: Катерини Хорощак

Фото: Катерини Хорощак

У суботу, 9 червня, у ведмежому притулку «Домажир», що за 20 км від Львова, відбулася волонтерська толока. Оскільки притулок ще не добудували, до допомоги з облаштування території залучили волонтерів, які прибрали сміття та оселі для тварин. Через ремонтні роботи для відвідувачів доступна лише частина притулку. Відкрити «Домажир» повністю планують 11 липня.

Нині у притулку проживає семеро підопічних. Настя потрапила у «Домажир» після притулку у Житомирі. 

«Маленькою її продали у приватні руки. На той час міжнародна захисна організація займалася в Україні стерилізацією бездомних собачок. Почувши історію про Настю, вирішили їй допомогти», — розповідає доглядач за ведмедями Володимир Костюченко.

Найбільше відвідувачі люблять Потапа, який першим прибув до притулку. Його називають місцевою зіркою. Поки одні ведмеді ховаються подалі від людських очей, він, навпаки, намагається привернути до себе увагу. Втім близько до людей тварин не підпускають. 

«Це центр порятунку ведмедів, тому ми створюємо умови, наближені до природних. Вони перебувають у великих вольєрах. У кожному є басейн чи ставок. Також є певні забавки, іграшки для того, щоб тварини були постійно активними, тому що їх природний стан — це пошук їжі, риття землі», — каже директор притулку Ігор Николин.

Нагадаємо, ведмежий притулок «Домажир» відкрили торік у жовтні. Спершу екскурсії були безкоштовними, однак із квітня цього року ціна за вхід у притулок становить 60 грн для дорослих, 40 грн для студентів та 30 грн для дітей.

Катерина Хорощак,

фото авторки


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!