На Львівщині викрили чоловіка, який хотів ввезти іграшки як гумдопомогу

718 0
Дирекція дитбудинку не знала про цей гуманітарний вантаж і не надавала водієві жодних офіційних документів.
Фото: львівська митниця

Фото: львівська митниця

У пункт пропуску «Шегині – Медика» із Польщі прибув автомобіль під керуванням 39-річного жителя Прикарпаття. Він перевозив в Україну понад 1500 дитячих іграшок як гуманітарну допомогу для дітей з одного з дитбудинків Івано-Франківська. Про це повідомили у Львівській митниці.

Митники звернулися до керівництва дитбудинку, на адресу якого водій нібито віз нові іграшки. Дирекція дитбудинку не знала про цей гуманітарний вантаж і не надавала водієві жодних офіційних документів.

Зазначимо, що наразі ці іграшки користуються популярністю серед дітей, кожну пhодають за близько 500 гривень.

Читайте також: Громадянин Польщі намагався вивезти через «Краківець» 2 240 пачок цигарок

Водій порушив митні правила, які описані в ч.1 ст.483 (Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю) МКУ. Санкція статті передбачає накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів - з конфіскацією.

Нагадаємо, що у пункті пропуску «Шегині – Медика», що на Львівщині, виявили понад 550 одиниць незадекларованих косметичних засобів нідерландської фірми. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!