У Пущі-Водиці в Києві відновлюють пошкоджену росіянами трамвайну колію

1621 0
Колію пошкодило під час наступу російським «Градом».
Фото: КМДА

Фото: КМДА

У Києві після обстеження пошкоджених ділянок саперами ДСНС розпочали роботи з відновлення колій у Пущі-Водиці. Про це повідомляє перший заступник голови Київської МДА Микола Поворозник. 

«Фахівці мають встановити 250 метрів рейок, два стрілочних переводи та близько 600 шпал. Роботи завершаться найближчим часом. Пуща-Водицький трамвай – візитівка і один з символів нашого міста. Історичний маршрут, якому понад сто років, пережив дві світові війни. І щоразу місто відновлювало його. Відновимо наш легендарний маршрут і зараз», – пояснює він. 

Читайте також: У Києві вночі горів кінотеатр

Під час наступу росіян на Київ від ворожого вогню постраждали ділянки колії у Пущі-Водиці. На 1-й та 9-й лініях мінометні міни влучили у трамвайне полотно. На кінцевій трамвайного маршруту №12, що на 14-й лінії, снаряд від російського «Граду» пошкодив колію та знищив трамвайну підстанцію. 

Наразі замість трамвайного маршруту, який з’єднував Пущу-Водицю з рештою Оболонського району, все ще курсує тимчасовий автобусний – 12Т.

Нагадаємо, у Києві відновили роботу тролейбуси №30, №29Д та трамвай №35. Перелік актуальних маршрутів наземного транспорту доступний за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!