У Раді анонсували розгляд заборони російської церкви в Україні

962 0
Верховна Рада України може розглянути законопроєкт про заборону релігійних організацій, які пов'язані з російською церквою.
Умовне фото

Умовне фото

В Україні планують заборонити російську церкву та пов'язані з нею релігійні організації. Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук в інтерв'ю агентству Укрінформ.

Він зазначив, що найближчим часом парламент розгляне урядовий законопроєкт «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій» (№8371).

Читайте також: Чи можуть громади забороняти діяльність храмів МП на Львівщині

«По-перше, російська федерація - це агресор і веде проти України війну. По-друге, росія не має права впливати на уми та серця українців. По-третє, жодна релігійна організація, не залежно від конфесій, не має бути пов’язана з російською церквою чи будь-якими іншими російськими релігійними організаціями. По-четверте, юридична відповідальність рівна для кожного громадянина, тому вона має наставати, не залежно від того, чи особа в рясі, із кадилом та прикривається Біблією», – сказав Стефанчук.

Голова Верховної Ради додав, що також провів зустріч із представниками Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій. Вони погодилися з твердженнями, що в Україні не може бути релігійних організацій, пов'язаних з росією.

Нагадаємо, що частина храмів у Львівській області досі не перейшли до Православної церкви України. Усього в області зареєстровано 47 релігійних громад Української православної церкви московського патріархату, 25 із них – діють досі. Від початку повномасштабного вторгнення 15 релігійних громад мп перейшли до ПЦУ.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!