Частина храмів московського патріархату на Львівщині досі не перейшла до ПЦУ

3387 0
Від початку повномасштабного вторгнення 15 релігійних громад мп перейшли до ПЦУ.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

Частина храмів у Львівській області досі не перейшли до Православної церкви України. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив перший заступник голови Львівської ОВА Андрій Годик.

За його словами, на Львівщині зареєстровано 47 релігійних громад Української православної церкви московського патріархату, 25 із них – діють досі. Від початку повномасштабного вторгнення 15 релігійних громад мп перейшли до ПЦУ.

Читайте також: Дві церкви московського патріархату на Львівщині перейшли до ПЦУ

Нагадаємо, зранку 5 квітня до Кафедрального собору Львівської єпархії УПЦ МП, що на вул. Тараса Бобанича, прийшли парафіяни, які проголосували за перехід до Православної церкви України. У храмі провели богослужіння українською мовою. Пізніше до храму прийшли люди, які назвали себе парафіянами московського патріархату, що не згідні з переходом до ПЦУ. Також до церкви підійшов митрополит УПЦ МП Філарет, який заявив, що відмовляється переходити до ПЦУ. Біля будівлі були сварки та штовханина, приїжджала поліція. При цьому ще в січні цього року храм пропонували передати у власність Львівської громади з можливістю наступного використання українськими релігійними громадами.

А минулого року працівники управління Служби безпеки України у Львівській області прийшли з обшуками до церкви на вулиці Тараса «Хаммера» Бобанича, 3. Під час перевірки виявили антиукраїнську літературу російського видавництва, яка нівелює духовне значення української церкви та пропагує міжконфесійну ворожнечу.

Загалом, як повідомляв мер Львова Андрій Садовий щодо іншого майна МП у Львові, то самобуд на Сихові планують демонтувати найближчим часом. Уже прийняли першу ухвалу щодо передачі земельної ділянки Православній церкві України, яка належатиме громаді. Крім того, приміщення на Пекарській (приміщення Свято-Воскресенського Новоафонського монастиря) мають прийняти на баланс міста, де розвиватимуть систему реабілітації. А власниця приміщення, де розміщена була церкви Святої Трійці (УПЦ МП), вул. Антоновича, 100, розірвала з храмом угоду про користування.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!