У Раді немає голосів для заборони УПЦ МП, – Стефанчук

1477 0
Голова ВР вважає, що в парламенті не назбирається голосів, щоб заборонити УПЦ МП.
Руслан Стефанчук

Руслан Стефанчук

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук вважає, що в парламенті не назбирається достатньо голосів для заборони УПЦ Московського патріархату. Про це він сказав в інтерв'ю Радіо Свобода.

«Парламент – це механізм, який ухвалює рішення колективно. І мені здається, що поки немає 226 голосів навколо такого важливого законодавчого акту, виносити його у залу, провалювати для того, щоб просто потішити російську федерацію, то це просто безглуздо. І юридично, і політично безвідповідально», – прокоментував він. 

Читайте також: У користуванні УПЦ МП на Львівщині досі є чотири земельні ділянки

Стефанчук зауважив, що замало голосів буде не лише у «Слузі народу», а й у інших партіях, що «позиціонують себе як дуже патріотичні».

Нагадаємо, у листопаді 2022 року в парламенті зареєстрували депутатський законопроєкт про заборону Московського патріархату, а у грудні Зеленський доручив Кабміну внести законопроєкт про неможливість діяльності в Україні релігійних організацій, пов'язаних із центрами впливу в рф.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!