У Росії назрівають соціальні збурення через падіння заробітків та рівня життя, – розвідка

4476 0
Профспілкові діячі зневірились у спробах вирішити питання на галузевому рівні.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

Цивільний персонал російської армії жаліється на інфляцію, а профспілки погрожують судами. Про це йдеться в листі голови архангельського комітету «профспілки цивільного персоналу ЗС РФ». Відповідний документ опублікувало Головне управління розвідки Міноборони України.

«Відсутність індексації заробітної плати в умовах прискореної до безпрецедентних значень інфляції відкриває вкрай негативний вплив на соціально-економічний, і, як наслідок, морально-психологічний вплив на цивільний персонал», – зазначають у повідомленні.

На сьогодні в російському ВПК починають назрівати соціальні збурення через стрімке падіння заробітків та рівня життя. Це, за даними розвідки, – логічний наслідок астрономічних витрат на війну та неможливості забезпечити стабільні надходження до бюджету через міжнародні санкції та падіння економіки.

Читайте також: Без літаків, смартфонів і авто. Які відомі компанії йдуть з російського ринку через війну в Україні

Профспілкові діячі зневірились у спробах вирішити питання на галузевому рівні.

«У зв’язку з безрезультатністю численних письмових звернень на адресу міністерства оборони та уряду РФ з питань підвищення рівня заробітної плати цивільного персоналу» пропонують звернення з цих питань до верховного суду РФ. Основна вимога – «зобов’язати уряд і міністерство оборони провести індексацію заробітної платні». Яким чином це допоможе наповнити російський бюджет, автори звернення не уточнюють.

У Головному управлінні розвідки Міноборони України вважають, що цей випадок демонструє дієвість міжнародних економічних санкцій та неспроможність країни-окупанта вирішити соціально-економічні проблеми лише за рахунок внутрішніх ресурсів.

Читайте також: ЄС запровадив ембарго на вугілля РФ та зачинив свої порти і дороги

Нагадаємо, що через введення міжнародних санкцій Росія позбулась можливості постачання великої номенклатури товарів військового, подвійного та цивільного призначення. Щоб обійти санкції, російські агенти налагоджують канали контрабанди, які проходять, зокрема, територією Грузії. При цьому представники грузинських спецслужб отримали вказівку від політичного керівництва не перешкоджати діяльності контрабандистів.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!