У садках Львова встановлюють камери спостереження та відмовляються від сторожів

2312 0
Нічні сторожі є ще лише у більш ніж 30 садках, проте і їх «замінять» відеокамери.

Із 102-х садків, які функціонують у Львові, у 70-ти вже встановили камери спостереження. У решті дошкільних закладах наразі ще працюють нічні сторожі, проте вже до кінця року їх також буде звільнено, а на будівлях з’являться камери. Про це Тvoemisto.tv розповіла керівниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик.

Читайте також: У львівських школах конфлікти між вчителями і батьками вирішуватимуть юристи

«Безпеку у школах забезпечують охоронці, а у садках – нічні сторожі. Із 2016 року поступово у закладах освіти почали встановлювати камери відеоспостереження. Почали зі шкіл, бо траплялися випадки крадіжок, згодом почали у садках. Більшість встановлених камер дають можливість спостерігати за територією і ззовні, і зсередини», – каже Зоряна Довганик.

За її словами, про своє звільнення сторожі дізнаються напередодні.

Читайте також: Школи і дитсадки у Львові повертаються до звичної роботи

«Ми дотримуємося звичайної стандартної процедури – за два місяці інформуємо людей, що така посада скорочується і можливе їхнє вивільнення. Зазвичай, це були люди пенсійного, а інколи глибоко пенсійного віку, тому часто навіть траплялися крадіжки, що ті боялися реагувати. Зараз всю «роботу» виконуватимуть камери спостереження», – каже головна освітянка Львова.

Камери спостереження у школах та садках, за словами Зоряни Довганик, встановлені за рахунок державного бюджету. Пильнують за камерами, а при потребі, їх переглядають, керівники закладу освіти.

Ольга Шведа



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!