Дитячий майданчик біля собору святого Юра відкриють пізніше, ніж планувалося. Фото

2936 0
Роботи мають виконати до середини вересня.
фото назар притула

фото назар притула

У Львові в сквері навпроти собору святого Юра продовжують роботи з облаштування унікального дитячого майданчику, де зможуть одночасно перебувати до 20-ти дітей трьох вікових груп – від новонароджених до 12-ти років.

Як розповів під час брифінгу начальник відділу комунального господарства Галицької РА Ігор Савка, роботи на об’єкті триватимуть до середини вересня.

Читайте також: На площі святого Теодора у Львові відремонтують дитячий майданчик

«У нас виникли певні затримки через те, що субпідрядні організації, які виготовляють дитячі атракціони, дещо відстають від графіків», – зазначив Ігор Савка та додав, що початково майданчик мали відкрити до 1 вересня.

Додамо, у липні Ігор Савка повідомив журналістам, що майданчик мають відкрити до 24 серпня. 

Наразі тут продовжують облаштовувати покриття на дитячому майданчику та пішохідні доріжки довкола. Роботи виконує ФОП Новосад, який у квітні цього року виграв відповідний тендер на суму 904 тис. грн.

Нагадаємо, що проект житячого майданчику обирали на всеукраїнському конкурсі, де перемогу здобули авторський колектив «Архітектурного бюро "А44"» зі Львова: Рибак Юлія, Саніна Аліна та Телюк Христина.

Читайте також: У Знесінні з'явиться багатофункціональний дитячий майданчик

«Головним елементом нашого дитячого майданчика є просторова скульптура, яка складається зі сталевих труб. Між цією структурою натягнута сітка шириною 3 м, яка створює цікаву послідовність ігрових заходів для дітей різних вікових груп. Максимальна висота цієї скульптури сягає 3 метри, де будуть розташовані гойдалки, а мінімальна – 45 см, яка є придатною для сидіння. У центрі конструкції ми бачимо будиночок, з якого відкривається вид на всю ділянку і на весь майданчик, також з цього будиночку є вихід на гірку. Сама конструкція на майданчику сприяє фізичному і просторовому розвитку дітей, оскільки це їх вчить долати перепони на своєму шляху»,розповіли під час презентації переможці.

Зазначимо, У 70-х роках у сквері був збудований дитячий майданчик за проектом студентського проектно-конструкторського бюро Львівського політехнічного інституту з використанням мініатюрних форм замку. Дитячий майданчик знаходився у незадовільному стані та був демонтований у межах реконструкції площі Святого та прокладення автомобільної дороги.

Назар Притула


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!