У сквері на площі Юра у Львові висадили дерева. Фото

1828 0
11 нових дерев висадили у сквері.
Фото: ГО Зручне місто

Фото: ГО Зручне місто

У понеділок, 1 травня, у Львові в сквері на площі Юра висадили дерева. Висадка відбулась за міською програмою «Хочу посадити дерево». 

«Дерева садили коштом членів десятків небайдужих мешканців, які долучились до спільнокошту. Висадка відбулась за міською програмою «Хочу посадити дерево» в співпраці з Управління екології ЛМР», йдеться в повідомленні ГО «Зручне місто».

Читайте також: 300 тисяч гривень за дуб. Як у Львові вирубують, бережуть та садять дерева

Які дерева висадили? 

  • Горобина Фінгерпрінт – 2 шт.
  • Липа срібляста – 2 шт.
  • Яблуня райська – 2 шт.
  • Клен польовий – 2 шт.
  • Сосна румелійська – 3 шт.
     

Дерева висадили відповідно до розробленого дендроплану за кошти небайдужих мешканців. Зазначимо, що раніше «Зручне місто» оголосило збір коштів на висадку дерев у Львові. Як уточнив у коментарі Tvoemisto.tv голова ГО «Зручне місто» Юрій Тер-Арутюнян, загалом вдалось зібрати 40 тис. 560 грн.

«У Львові є акція хочу посадити дерево, і щоб взяти в ній участь, потрібно самотужки купити рослину. Більшість мешканців не мають змоги оплатити ціле дерево, оскільки його вартість становить від 3 тис. до 6 тис грн. Ми організували збір і запропонували мешканцям виділити кошти на дерево, хто скільки може: 50, 100, 200 гривень на спільний рахунок», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, на проспекті Свободи висадили 36 «кліматичних» дерев. Йдеться про псевдоплатанові клени. Це зробили у місцях, де раніше дерев не було, для цього розібрали плитку.

Загалом цьогоріч у центральній частині Львова планують висадити орієнтовно 260-280 зелених насаджень. Вони з’являться у тих локаціях, де їх раніше не було. Зокрема, на проспектах Свободи та Шевченка, вулицях Шухевича, Коперника, Винниченка, Городоцькій, Франка.

Фото: ГО Зручне місто

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!