У Стрийському парку облаштували екоготелі для комах

1172 0
У цих будиночках – кілька окремих «кімнат» для різних видів комашок.
Фото: Львів. Містобудування

Фото: Львів. Містобудування

У Стрийському парку у Львові встановили екоготелі для комах. Такі два будиночки у місті встановили вперше.

Джерело: Львів. Містобудування

Як зазначили в адміністрації парку, у цих будиночках –  кілька окремих «кімнат» для різних видів комашок. Тут житимуть ентомофаги – це комахи, які допомагатимуть боротися зі шкідниками, та запилювачі – вони допоможуть збалансувати асортимент рослин і збільшити біорізноманіття в парку.

Окрім того, у новостворених коготелях житимуть також самотні бджоли, які не утворюють зграї, вони живуть на самоті та, що важливо – не жалять.

Читайте також: Міська рада виставила на аукціон оренду давньої ротонди у Стрийському парку

«У таких готелях комахи будуть переживати зиму. Виготовили екоготелі власними силами працівники парку – усе з підручних матеріалів. Усередину помістили гілочки сосни, суху траву гілочку – те, що люблять майбутні мешканці. А перші мешканці не змусили себе довго чекати – уже заселилися», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що на озеро у Стрийському парку у Львові повернули лебедів. Птахи перебували у Львівському міському дитячому еколого-натуралістичному центрі, що на вул. Кубанській. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!