Київ

У Святошинському районі Києва завершили розбір аварійних конструкцій будинку, пошкодженого уламками дрона

871 0
Рятувальники комунальної аварійно-рятувальної служби закінчили розбір пошкоджених конструкцій 22-поверхового житлового будинку.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

Сьогодні, 9 травня, рятувальники комунальної аварійно-рятувальної служби "Київська служба порятунку" завершили розбір аварійних конструкцій багатоповерхівки у Святошинському районі. Про це повідомили у Департаменті муніципальної безпеки КМДА. 

Зазначається, що розбір конструкцій здійснили у частині будинку, куди 8 травня влучили уламки збитого ворожого безпілотника.

Зокрема, за допомогою бронтоліфта рятувальники демонтували зовнішні пошкоджені панелі вентильованого фасаду на висоті 10-12 поверхів для подальшого їх відновлення.

 
Нагадаємо, у Повітряних силах ЗСУ повідомили, що минулої ночі було збито 35 БПЛА  «Shahed», усі були спрямовані на Київ та область.
 
Унаслідок атаки у Святошинському районі столиці через падіння уламків пошкоджено 7 авто і ще 1 авто горіло. Також постраждав житловий будинок – там пошкоджені вікна, фасади. У Солом’янському районі, пошкоджено резервуар (5 т) з витоком дизельного пального (без загоряння), на стоянці пошкоджено 15 вантажних та 5 легкових авто. Загалом травмовано 5 осіб, їм надана медична допомога.
 

Також, ймовірно через уламки, було пошкоджено газову трубу високого тиску з подальшим горінням газового факела. Газ перекрито, пожежу ліквідовано. Як раніше повідомлялось, падіння уламків на двоповерхову будівлю із пошкодженням газогону сталося у Шевченківському районі.

Додамо, масована атака дронами Києва 8 травня стала вже четвертою за цей місяць та наймасованішою від 24 лютого 2022 року.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

 
«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!