Київ

Унаслідок атаки на Київ, вибуховою хвилею в гімназії винесло 60 вікон з потрійним склопакетом

1391 0
У ніч на 8 травня росіяни знову атакували Київ дронами. Це була наймасованіша атака на столицю від 24 лютого 2022 року.

Унаслідок атаки дронів-камікадзе у Святошинському районі столиці постраждала людина, уламки впали на житловий будинок, також вибуховою хвилею вибило понад 60 вікон у київській гімназії №154.

«Вибуховою хвилею зруйновані вікна, двері на всіх 3 поверхах. Це 65 вікон повністю зруйнованих, приблизно 15-17 дверей, штори, підвісні стелі, штукатурка в деяких місцях. Це будуть затратні кошти, щоб все відновити», – розповіла Суспільному директорка гімназії Лариса Ліщицька.

Повідомляється, що на усіх поверхах школи були встановлені потрійні склопакети, усі вони не витримали сили вибухової хвилі. У 17-поверхівці неподалік, усі квартили будинку залишилися без вікон. 

Наразі відомо, що школа, у якій навчалися учні 1-4 класів, переходять у режим онлайн-навчання  принаймні на тиждень.
Також директорка припустила, якщо ремонтні роботи не виконають шкидко, то вікна «заклеять плівкою та будуть працювати над тим, щоб діти ходили й закінчили навчальний рік офлайн».
 
Нагадаємо, у Повітряних силах ЗСУ повідомили, що минулої ночі було збито 35 БПЛА  «Shahed», усі були спрямовані на Київ та область.
 
Унаслідок атаки у Святошинському районі столиці через падіння уламків пошкоджено 7 авто і ще 1 авто горіло. Також постраждав житловий будинок – там пошкоджені вікна, фасади. У Солом’янському районі, пошкоджено резервуар (5 т) з витоком дизельного пального (без загоряння), на стоянці пошкоджено 15 вантажних та 5 легкових авто. Загалом травмовано 5 осіб, їм надана медична допомога.
 

Також, ймовірно через уламки, було пошкоджено газову трубу високого тиску з подальшим горінням газового факела. Газ перекрито, пожежу ліквідовано. Як раніше повідомлялось, падіння уламків на двоповерхову будівлю із пошкодженням газогону сталося у Шевченківському районі.

Додамо, масована атака дронами Києва 8 травня стала вже четвертою за цей місяць та наймасованішою від 24 лютого 2022 року.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!