Київ

У телеканалі «ДІМ» прокоментували виділення 14 млн грн на новорічні серіали

646 0
Там кажуть, що українські глядачі шукаючи контент, який би дав змогу психологічно відновитися та запобігав емоційному вигоранню, обирають російські серіали.

У ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України» (телеканали «Дом» і «UATV») пояснили виділення коштів на зйомки українських серіалів необхідністю та зростанням споживання українцями російського продукту, де просуваються наративи «русского мира». Про це йдеться у заяві підприємства.

«Спостерігаємо в українському сегменті YouTube загрозливу тенденцію до зростання переглядів російських серіалів, переважно комедій та мелодрам, в які Росія вкладає мільярди доларів і які м’яко просувають наративи «русского мира». Такий контент, на відміну від відвертої пропаганди, українці досі активно дивляться і, маємо це усвідомлювати, дивитимуться надалі, якщо ми не запропонуємо їм вітчизняну альтернативу з українськими наративами та бекграундом», – йдеться у заяві.

Як доказ цього, у ДП МПІУ наводять першу 20-ку трендів українського сегмента YouTube (з комедією «Інтерни» з ненависником України Іваном Охлобистіним у головній ролі, комедію «Гусар» від російського Comedy Club з Гаріком «Бульдогом» Харламовим, кілька класичних мелодрам про складну жіночу долю «простих, добрих і милих» російських красунь, кілька розважальних програм). 

Читайте також: Святослав Літинський: Ця війна на роки, а ми витрачаємо мільйони на ремонти 

«День від дня назви проєктів можуть змінюватись, але ситуація є системною, оскільки глядач шукає контент, який би дав змогу психологічно відновитися та запобігав емоційному вигоранню, – вказують у «Мультимедійній платформі іномовлення України». – Таким чином, виробництво актуального українського аудіовізуального контенту різних жанрів для широкої аудиторії під час повномасштабної війни — це не питання «розваги», а питання національної інформаційної та культурної безпеки, надважливе для розвитку креативної незалежності та протидії ворожій пропаганді, а також питання підтримки ментального здоров’я нації».

Як стало відомо раніше, Міністерство культури та інформаційної політики витратить 150 мільйонів на виробництво українських серіалів. Загалом планується реалізувати 53 проєкти від 32-х вітчизняних продакшнів. Детальніше про це читайте за посиланням.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!