У центрі Львова під час ремонту вулиці знайшли арку пивниці монастиря. Фото

2600 0
Крім залишків костелу та монастиря, археологи натрапили й на людські останки.
Фото: Мирослава Іваник

Фото: Мирослава Іваник

Під час ремонту вулиці Корнякта у Львові знайшли арку пивниці монастиря, який був на цьому місці. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила речниця НДЦ «Рятівна археологічна служба» Мирослава Іваник.

Читайте також: Проект реконструкції фонтану Кульбаба у Львові повністю змінять

Археологи долучилися до ремонту вулиці лише тиждень тому, втім уже встигли знайти тут залишки костелу Пресвятої Трійці XIX століття та монастиря отців тринітаріїв. Костел був на вулиці до 1848 року. Крім його залишків, археологи натрапили й на людські останки. Виявлені артефакти вилучають, натомість самі знахідки консервують.

Читайте також: Цього року у Львові демонтують фонтан біля Оперного театру

Нагадаємо, два тижні тому на замовлення Галицької районної адміністрації у Львові розпочали ремонт вул. Корнякта. Однак як повідомив у коментарі Tvoemisto.tv директор Науково-дослідного центру «Рятівна археологічна служба» Олег Осаульчук, до робіт попередньо не залучили археологів, хоча вулиця розташована у зоні ЮНЕСКО. Окрім цього, вона прилегла до території, де раніше знайшли рештки Низького замку. 

Водночас, як уточнив заступник голови Галицької райадміністрації Роман Гавчак, тоді на вулиці проводили підготовчі роботи, а з 21 жовтня тут почали працювати археологи.

Додамо, що проєкт реконструкції вулиці Корнякта розробили у ЛКП «Інститут просторового розвитку». Після ремонту тротуари і проїжджа частина і тротуари будуть на одному рівні. Ремонт вулиці виконує ТзОВ «Вельт Капітал». Вартість робіт, згідно з угодою, становить 2,9 млн грн.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!