У центрі Львова таки дозволили звести нову багатоповерхівку

8141 0
На цій території логічно передбачена житлова забудова.
Google Maps

Google Maps

На засіданні сесії Львівської міськради 16 травня депутати дозволили розробити детальний план території у районі вул. Академіка Ф. Колесси, вул. П. Грабовського, вул. М. Коперника.Тут планують звести багатоповерховий будинок, інформує Tvoemisto.tv.  

Проєкт будівництва багатоповерхового житлового комплексу на вулиці Ф. Колесси передбачає, що акціонерне товариство «Укртелеком» візьме на себе відповідальність за планування та фінансування. 

Як пояснив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев, на цій території є пробіл з точки зору забудови і є намір опрацювати цю ділянку щодо можливо розвитку забудови.

«Поруч розташоване видавництво НУ «Львівська політехніка». Там є дві глухі стіни. Там була логічно передбачена забудова у XIX ст. Так історично сформувалось, що вона там не виникла, однак є передбачене місце для цього», - зазначив він. 

Читайте також: В історичній частині Львова хочуть звести будинок із підземним паркінгом

Депутат Юрій Мартинюк повідомив, що протягом півтора року просили в профільних органів надавати висновки містобудівного моніторингу при розробці детальних планів, зокрема коли є наміри створення нових кварталів житлової забудови. Щодо цього детального плану такий висновок отримали.

«Ми наочно змогли зрозуміти, який стан з інфраструктурою в районі. Комісія дійшла до висновку, що треба підтримати розробку цього детального плану», - сказав він. 

Нагадаємо, що на території, призначеній для проєктування, розташовані об'єкти культурної та освітньої значущості, включаючи приміщення Львівської національної академічної чоловічої хорової капели «Дударик». Після завершення розробки детального плану має бути організовано громадське обговорення для залучення думок та інтересів громадськості.
 
Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!