У центрі Львова відновили браму історичного будинку. Фото до і після

3653 0
Загальна вартість робіт становила 40 тисяч грн.
фото: ЛКП «Бюро спадщини»

фото: ЛКП «Бюро спадщини»

У центрі Львова відновили ще одну браму в історичному будинку. Цього разу у межах міської програми співфінансування з мешканцями відреставрували дерев’яну браму на вулиці Стецька, 8. Про це повідомили у ЛКП «Бюро спадщини», що координує програму.

Роботи фахівці розпочали виконувати ще до початку повномасштабного вторгнення росіян в Україну. Це – дубова історична брама, в якій довелося змінити до 15% деревини, що не підлягала реставрації.

Читайте також: У Львові оновили фасад Франкового університету. Фото

«Найбільше шкоди дверям завдав домофон, який дуже пошкодив деревину. Через це довелося двері повністю розбирати і замінити деякі тахлі. Окрім того, за радянських часів чорною фарбою зафарбували решітки. Ми відчистили їх і побачили, що вони латунні. Тож їх також вдалося від реставрувати і зберегти», – каже реставратор Остап Лишак.

Окрім того, у брами були втрачені автентичні ручки, тому майстрам довелося встановити нові, які відповідали часу створення брами. Також у дверях будинку на вулиці Стецька, 8 знищена була притульна планка, яку виготовили заново.

Читайте також: На вулиці Пекарській відновили історичну дубову браму. Фото до і після

Загальна вартість робіт становила 40 тисяч грн. З них місто оплатило 70%, а мешканці додали майже 12 000 грн внеску.

Фото: ЛКП «Бюро спадщини»


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!