У центрі Львова виступив гурт Kalush Orchestra, який їде на «Євробачення»

2428 0
На пісенному конкурсі «Євробачення» артисти виступлять наживо.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

У центрі Львова, на площі Ринок, виступив гурт Kalush Orchestra та зіграв пісню Stefania, з якою представить Україну на пісенному конкурсі «Євробачення». Також артисти розповіли про підготовку до «Євробачення».

«До останнього участь України на «Євробаченні» була під питанням, але зараз ми можемо точно оголосити, що Kalush Orchestra їде в Турин та виступить на «Євробаченні» наживо», – каже соліст гурту Олег Псюк.

Читайте також: Попри війну Україна візьме участь в «Євробаченні 2022». Розглядають кілька форматів

За його словами, до цього підготовка до конкурсу проходила онлайн, кожен з артистів готувався самостійно в своєму місті. Сьогодні вони зустрілися у Львові і можуть готуватися разом.

У межах «Євробачення» передбачений обов’язковий тур по країнах, тож напередодні «Євробачення» гурт візьме участь у промоконцертах, де планує збирати кошти для допомоги Україні.

Нагадаємо, що 12 лютого в Україні відбувся фінал Національного відбору на конкурс Євробачення, який пройде у Турині (Італія) 14 травня. За підсумками голосування перемогла співачка Alina Pash з піснею «Тіні забутих предків», а гурт Kalush Orchestra посів друге місце, отримавши на один бал менше. Після оголошення результатів у соцмережах розгорівся скандал, а гурт Kalush Orchestra заявив про фальсифікацію результатів. Детальніше про це читайте за посиланням

16 лютого Аліна Паш повідомила, що відмовляється від участі у конкурсі «Євробачення-2022». Відтак, організатори національного відбору повинні були запропонувати участь іншому фіналісту або ж взагалі нікого не відправляти. У результаті, пропозицію представляти Україну отримав гурт Kalush Orchestra, який зайняв другу сходинку та набрав максимальну кількість глядацьких балів.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!