У ВООЗ не очікують масової вакцинації від коронавірусу протягом наступних дев'яти місяців

1434 0
Третя фаза випробувань має зайняти більше часу, бо треба побачити, наскільки насправді захищає вакцина.
ілюстративне фото: politeka.net

ілюстративне фото: politeka.net

Всесвітня організація охорони здоров'я не очікує широкомасштабних щеплень від коронавірусного захворювання ще до середини 2021 року. Про це повідомляє Reuters з посиланням на речницю ВООЗ Маргарет Гарріс на брифінгу в Женеві.

«Ми не очікуємо широкомасштабної вакцинації до середини наступного року... Третя фаза випробувань має зайняти більше часу, бо треба побачити, наскільки насправді захищає вакцина, і ми також повинні побачити, наскільки вона безпечна», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Що ми знаємо про Covid-19 після п'яти місяців боротьби з ним

Нагадаємо, що 31 розробник вакцини проти коронавірусу перейшов до клінічних випробувань – ідеться про компанії, які розпочали випробування вакцини на людях.

Ще 142 компанії перебувають на стадії передклінічних досліджень вакцин, тобто не перейшли до її випробувань на людях. Так, готова вакцина від коронавірусу може зявитися до кінця 2020 року.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!