Сьогодні – Всесвітній день театру, однак львівські театри змінюють свою «кваліфікацію»

912 0
Кілкьа театрів Львова допомагають переселенцям і військовим, зокрема плетуть сітки і віддають свої приміщення для потреб волонтерів.
Фото: Мар

Фото: Мар'яна Кучма

Сьогодні – Міжнародний день театру, біля театрів у Берліні та Празі відтворили надпис «ДЕТИ», який був біля зруйнованого авіацією Драмтеатру у Маріуполі. Надалі до акції планують приєднатися й інші театри світу. Також сьогодні у німецькому театрі на шести сценах відбудуться заходи, присвячені Маріуполю. 

Однак українські театри один за одним змінюють свою «кваліфікацію», зокрема у Львові вони допомагають переселенцям і військовим. 

Так, у мирний час у львівському театрі «І люди, і ляльки», який існує вже понад 30 років, ставили вистави для дітей та дорослих, проте зараз, у час воєнних дій, тут плетуть маскувальні сітки на фронт. 

Як зазначила актриса театру «І люди, і ляльки» Людмила Зборовська у проєкті відеоісторій «На першій лінії», яке запустив медіа-хаб Тvoemisto.tv, волонтерська група при театрі складається з дев’яти акторів, які залишились тут, у тилу. Директор та ще деякі актори, як і чоловік актриси, пішли у Збройні сили і тероборону.

Читайте також: У Львові запустили проєкт про тих, хто на першій лінії допомагає перемогти у війні

Крім того, ще на початку березня долучився до допомоги і театр імені Марії Заньковецької, який віддав свою сцену та фойє театру для потреб волонтерів.

Як стверджували у Міністерстві культури та інформації України, актори театру плетуть сітки та проводять збір усіх необхідних речей для військових та людей, які через окупантів були вимушені покинути свої домівки. У колаборації з Львівським музеєм історії релігії запустили спільний проект і створюють плакати.  

Нагадаємо, що медіа-хаб «Твоє місто» запустив проєкт відеоісторій «На першій лінії» про тих, допомагає українцям у час війни – на передовій чи у тилу. Це серія коротких відеосюжетів про героїв війни, про їхню системну роботу в обороні країни та рідного міста. Відео будуть виходити двома мовами: українською та англійською.

Фото: hromadske

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!