У всіх трамваях і тролейбусах Львова почав діяти безконтактний спосіб оплати. Інструкція

10063 0
Львів став першим містом в Україні, де запроваджено безготівкову систему розрахунку в електротранспорті. Від сьогодні, 16-го лютого, цією послугою можна скористатися у всіх трамваях і тролейбусах міста.
фото: спільнота "Львівське електротранспортне життє (ET Lviv)"

фото: спільнота "Львівське електротранспортне життє (ET Lviv)"

У всіх львівських трамваях та тролейбусах, пасажири матимуть змогу оплатити проїзд через спеціальний QR код – електронну програму для купівлі та компостирування квитка, яку ініціювали та розробили ЛКП «Львівелектротранс» у співпраці із «Приватбанк», інформує прес-служба Львівської міської ради.

«Програма успішно пройшла тестовий період. Впродовж двох тижнів безконтактним способом оплати користувалися пасажири на маршрутах: трамваїв №8, №3, №5 та №2, а також тролейбуса №13», –  розповіли у ЛКП «Львівелектротранс».

Покрокова інструкція:

1. Пасажир сканує QR код на віддалі 40-50 см (пристрій має бути підключений до інтернету)

2. Пасажир обирає картку для оплати та натискає «Оплатити».

3. Після оплати пасажир отримує у «Приват24» від контакту квиток, компостує його та показує контролеру.

Читайте також: Е-квиток і старі маршрутки. Як зміниться транспортна система Львова

Нагадаємо, із 18-го січня пасажири львівського трамвая №8 можуть їздити без паперових квитків і оплачувати проїзд за допомогою смартфонаДля цього потрібно завантажити на смартфон мобільний додаток Privat24 і сканувати QR-код, що зображено на спеціальних стікерах у трамваї. Під час поїздки оплачений квиток потрібно «закомпостувати» прямо в смартфоні та показати кондукторові чи контролеру.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!