Куди львівські учні можуть ходити в басейн, якщо в їхній школі його немає

2269 0
Упродовж 2024 року діятиме програма початкового навчання дітей з плавання.

Наразі у Львові функціонує 16 басейнів у закладах загальної середньої освіти та 3 у дошкільних відділеннях шкіл Львівської міської територіальної громади. Про це повідомили у відповідь на запит Tvoemisto.tv в управліні освіти Львівської міської ради.

Басейни функціонують у: ПШ «Арніка», Ліцеї Nº80, СЗШ Nº18, СЗШ Nº65, СЗШ Nº29, ліцеї «Львівський», гімназії «Провесінь», СЗШ Nº13, СЗШ Nº84, СЗШ Nº86, СЗШ Nº90, СЗШ Nº96, ліцеї «Сихівський», СЗШ Nº36, ліцеї Nº45, ліцеї ім. В. Симоненка, СЗШ Nº92, СЗШ Nº97 та СЗШ Nº99. 

У підпорядкуванні кожного відділу освіти кожного львівського району є школи, де функціонують басейни. Пріоритетне призначення шкільних басейнів – уроки плавання під час освітнього процесу для учнів школи. Після завершення уроків басейни використовуються для проведення дитячих гуртків з плавання та водних видів спорту для учнів шкіл Львівської міської територіальної громади. 

Читайте також: У Львові впровадять програму з навчання дітей плаванню

Натомість зазначимо, що упродовж 2024 року діятиме програма початкового навчання дітей з плавання у закладах загальної середньої освіти Львівської міської територіальної громади, в рамках якої проводитиметься навчання плавання у 6 шкільних басейнах під час канікул тих дітей, які вчаться у школах без басейнів.

Нагадаємо, що станом на травень 2023 року у Львові із-поміж 28 басейнів, розташованих при закладах освіти, тобто дошкільних (дитсадках) і закладах середньої освіти (школах), за даними управління освіти Львова, діяло 18. Ще десять потребували капітального ремонту. Tvoemisto.tv  дізналося, в яких школах діти під час уроків мають можливість плавати, чому далеко не всім учням пощастило пірнути в басейн при школі та яка ймовірність того, що цього року запрацює решта шкільних басейнів у матеріалі.

Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!