Червоноград планують перейменувати. У жовтні там почнуть думати над новою назвою

2149 0
Спершу за нову назву має проголосувати міська, а згодом – Верховна Рада.

Від 2 жовтня і до кінця місяця у Червонограді триватимуть консультації, на яких обиратимуть нове імʼя для міста. Про це розповіли у Львівській ОВА.

«Міська рада вирішила утворити спеціальну робочу групу для проведення консультацій та затвердила її персональний склад. Підбити підсумки консультацій робоча група має не пізніше, ніж за 10 робочих днів після завершення їхнього проведення, а результати – оприлюднити на сайті міської ради», – йдеться у повідомленні.

Рекомендацію щодо зміни назви Червонограда озвучив Український інститут національної пам'яті, відповідно до закону про деколонізацію. Тож Консультації з громадськістю будуть першим кроком для перейменування міста. 

«Згідно з законом, місцева влада зобовʼязана у піврічний термін проконсультуватися з громадою і вибрати нову назву міста. Після того, як за неї проголосує міська рада, а згодом – Верховна Рада України, населений пункт змінить своє імʼя», – пояснив директор департаменту внутрішньої політики та комунікацій Львівської ОВА Юрій Горун.

Читайте також: На Львівщині демонтували 74% радянських памʼятників. Де було найбільше

Додамо, у рамках декомунізації на Львівщині у Червоноградському районі демонтували 40 памʼятників.

Нагадаємо, у серпні на засіданні сесії ЛМР депутати прийняли рішення перейменувати площу Стефана Яворського, що розташована у центрі міста. Відтепер це площа Ангелів. 

___________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!