Учителі й вихователі можуть дистанційно працювати з-за кордону

1735 0
Заклад освіти комунальної форми власності не є «суб’єктом господарювання державного сектору економіки».
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

Постанова Кабінету міністрів України №481 від 26 квітня 2022 року «Деякі питання організації роботи працівників суб’єктів господарювання державного сектору економіки на період воєнного стану» не стосується вчителів та вихователів. Заклад освіти комунальної форми власності не є «суб’єктом господарювання державного сектору економіки», – пояснює освітній омбудсмен Сергій Горбачов.

Дистанційно працювати вчителю із-за кордону можна, для цього не потрібно відрядження.

Читайте також: Як дітям-переселенцям на Львівщині долучитися до навчання у школах

«Керівники закладів освіти та органів управління освітою, які вимагають від вчителів на цій підставі негайно повертатися в Україну, припиніть свавілля та знущання над вчителями», – каже він та обіцяє, що детальне пояснення нададуть згодом.

Сергій Горбачов зазначає, що абсолютна більшість педагогів у школах і садочках – це жінки, і багато з них мають дітей, за яких вони відповідають: саме тому і намагалися виїхати за кордон, щоб діти були у безпеці.

Читайте також: «У мене одні штани, але моя дитина жива». Історія біженки, яка втекла з-під обстрілів до Львова

Окрім цього, заступниця голови Верховної Ради Олена Кондратюк закликала Кабмін для уникнення непорозумінь надати детальні роз'яснення щодо того, кого саме стосується ця постанова.

Нагадаємо, що цього року зовнішнє незалежне оцінювання відбудеться у спрощеному форматі. Зокрема, оцінювати випускників будуть за допомогою мультипредметного тесту з української мови, історії України та математики.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!