Україна готова говорити та шукати компроміси, але не капітулювати, – Зеленський

1626 0
Путін має почати говорити, розпочати діалог, замість того, щоб жити в інформаційній кулі без кисню.
Володимир Зеленський (Фото:REUTERS/Umit Bektas)

Володимир Зеленський (Фото:REUTERS/Umit Bektas)

Президент України Володимир Зеленський знову закликав президента РФ Володимира Путіна до діалогу, наголосивши, що Україна готова говорити та шукати компроміси, але не готова капітулювати. Про це він заявив в інтерв'ю американському телеканалу ABC News, – передає Інтерфакс Україна.

Президент, відповідаючи на запитання, чи готова Україна піти на вимоги РФ для припинення вогню: змінити Конституцію і відмовитися від вступу до НАТО; визнати Крим російським; визнати незалежність «Л/ДНР», сказав: «Насамперед я готовий до діалогу, але ми не готові до капітуляції».

Читайте також: Янукович у Мінську, Кремль хоче зробити його президентом України

«Бо це не про мене, це про людей, які обрали мене. Щодо НАТО, я охолов до цього питання після того, як ми зрозуміли, що НАТО не готове прийняти Україну. Альянс боїться суперечливих речей та конфронтації з РФ», – додав президент.

Він також зазначив, що Україна не хоче бути країною, яка «просить щось навколішки, і ми не збираємося бути такою країною, я не хочу бути таким президентом».

«Я говорю про гарантії безпеки. Я гадаю, що пункти про тимчасово окуповані території і невизнані республіки, які не визнані ніким, крім РФ, ми можемо обговорити і знайти компроміс», – сказав Зеленський.

Водночас він наголосив, що ключове питання – те, як люди на цих територіях житимуть, хто хоче бути частиною України.

«Що має бути зроблено – Путін має почати говорити, розпочати діалог, замість того, щоб жити в інформаційній кулі без кисню. Я гадаю, це те, де він перебуває», – заявив він.

Нагадаємо, що колишній президент України Віктор Янукович, який у 2014 році після мітингів і розстрілів протестувальників на Майдані у Києві втік до Росії, звернувся до президента Володимира Зеленського. Він закликав його «за будь-яку ціну» зупинити кровопролиття в країні та досягти мирної угоди з Росією.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!