Україна не погодиться на заморожений конфлікт з росією, – Зеленський

1765 0
Президент наразі не бачить готовності росії припинити вогонь.
ФОТО: Офіс президента

ФОТО: Офіс президента

Україна не піде на замороження російської агресії на своїй території, відтак припинення вогню не означатиме, що російським військам дозволять залишитися на своїх теперішніх позиціях. Про це сказав президент Володимир Зеленський під час участі в сесії Wall Street Journal CEO Council Summit, передає Офіс президента.

«Ми не підемо на заморожений конфлікт», – сказав голова держави.

Зеленський констатував, що наразі не бачить готовності росії припинити вогонь. Водночас для України першочерговим завданням є максимальне витіснення російських військ зі своєї території, а глобальною метою – відновлення територіальної цілісності.

Читайте також: Росіяни готують «парад» на 9 травня у зруйнованому Маріуполі

Президент зауважив, що навіть попри спроби ООН евакуювати цивільних із Маріуполя, обстріли міста не припиняються. Він припустив, що режим припинення вогню можливий лише в разі його зустрічі з російським президентом володимиром путіним.

«Якщо в нас буде зустріч із президентом путіним, тоді на цей час буде режим припинення вогню. Оскільки в іншому разі не буде зустрічі. І тоді, можливо, ми з ним домовимося особисто. Він особисто має брати на себе зобов’язання щодо припинення вогню. І бажано публічні», –  сказав він.

Зазначимо, що за даними CNN з посиланням на чиновників США та Заходу, президент росії володимир путін може офіційно оголосити війну Україні 9 травня. Це дасть змогу повноцінно мобілізувати російські резервні сили під час спроби рф завоювати східну та південну Україну.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!