Росіяни готують «парад» на 9 травня у зруйнованому Маріуполі

2243 0
Вони відмовилися від проведення «свята» в окупованому Донецьку.
Фото: Слово і Діло

Фото: Слово і Діло

До зруйнованого Маріуполя прибув перший заступник глави адміністрації президента росії, відповідальний за питання внутрішньої політики, Сергій Кирієнко. Відомо, що віднедавна саме він став новим кремлівським куратором питань щодо ОРДЛО. Про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

«Основне завдання путінського чиновника – підготовка «урочистих заходів» 9 травня. Рашисти відмовляються від проведення «свята» в окупованому Донецьку, в тому числі імітації «військового параду». Наразі в ОРДЛО не проводиться підготовчих робіт з цих питань», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Путін може офіційно оголосити війну Україні 9 травня

Тож Маріуполь, за планами росіян, має стати центром «урочистостей». Через це в місті проводять термінове прибирання центральних вулиць від завалів, тіл вбитих та нерозірваних російських боєприпасів.

«Триває широкомасштабна пропагандистська кампанія, у під час якої росіянам демонструватимуть сюжети про «радість» місцевих жителів від зустрічі з окупантами. Для підготовки відповідних матеріалів Маріуполь відвідував рашистський пропагандист Володимир Соловйов та очільник окупаційної адміністрації Донецька Денис Пушилін», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Боррель назвав Маріуполь європейським Алеппо

Нагадаємо, що 3 травня у Запоріжжя приїхала перша група цивільних українців, яким 1 травня вдалося залишити заблокований завод «Азовсталь» гуманітарним коридором.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!