Україна отримає дрони-вбивці, які мають лише дві країни

265191 0
Безпілотники Switchblade літають набагато швидше, ніж турецькі безпілотники Bayraktar TB2
Фото: armyinform.com.ua

Фото: armyinform.com.ua

США передають Україні 100 дронів-камікадзе Switchblade у межах нового пакету військової допомоги вартістю 800 мільйонів доларів. Про це повідомив головний республіканець у комітеті Палати представників із закордонних справ Майкл Маккол, пише «Politico».

Також цю інформацію підтвердив і неназваний представник адміністрації президента Джо Байдена.

Читайте також: Британія передає військовим ЗСУ найшвидші зенітні ракети Starstreak

Зазначається, що тактичні безпілотники Switchblade є новою фазою озброєння яке надсилають США в Україну, раніше поставляли переважно протитанкову та зенітну зброю.

Switchblade - це роботизовані розумні бомби, оснащені камерами, системами наведення та вибухівкою. Безпілотник може перебувати у повітрі до 30 хв, перш ніж оператор на землі направить його на ціль за десятки миль. Ці дрони запускаються з труби як мінометний снаряд. Їх можна запрограмувати на автоматичний удар по цілях, що знаходяться за багато миль.

Це зброя одноразового використання, тому її прозвали «дроном-камікадзе». Вони літають набагато швидше, ніж турецькі безпілотники Bayraktar TB2, які Україна вже успішно використовує. Велика Британія є єдиною іноземною країною, якій наразі дозволено купувати Switchblade.

Також конгресмен Маккол додав, наразі США «працюють з союзниками» над відправкою в Україну нових зенітно-ракетних систем С-300. У країні є С-300 протягом багатьох років, тому військам майже не потрібно вчитися, як керувати зенітною технікою радянських часів. 

Нагадаємо, що США надають Україні новий пакет допомоги вартістю 800 млн доларів. Йдеться про 9 тисяч протитанкових комплексів, 800 систем ППО, 7 тисяч одиниць стрілецької зброї, 20 мільйонів боєприпасів, гелікоптери, безпілотники та інші необхідне для військового протистояння озброєння. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!