Україна отримала реагенти для тестування на коронавірус

2183 0
Набори містять приблизно 3000 реакцій.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

Всесвітня організація охорони здоров'я передала 30 наборів реагентів для тестування на китайський коронавірус до вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров’я України. Про це повідомили у пресслужбі МОЗ.

Набори містять приблизно 3000 реакцій. Цього вистачить для дослідження на захворювання більше 950-ти людей.

Читайте також: Антикоронавірусні Винники. Що відбувалося за кулісами протестів

Усі зразки для дослідження відправляють в лабораторію Центру громадського здоров’я України. Від моменту отримання зразка в лабораторії в середньому необхідно 5-7 годин робочого часу для визначення результату.

Тестуватимуть на коронавірус у випадках, які відповідають епідеміологічному і клінічному визначенню хвороби, зазначених у рекомендаціях ВООЗ.

Нагадаємо, що у Міністерстві закордонних справ України радять тимчасово утриматися від поїздок до Італії, де зафіксували спалах китайського коронавірусу. Окрім того, як повідомив під час брифінгу заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко, в Україні, аби запобігти потраплянню коронавірусу, на кордоні перевірятимуть людей, що прибули з Італії.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!